najboljša kokla
Stran 1 od 1 • Share •
najboljša kokla
zanima me katera pasma kokoši ima najboljše kokle. se pravi katere pasme najrajši valijo oz. sedijo na jajcih.

Uroš K- Član

- Število prispevkov: 11
Datum registracije: 08/02/2012
Starost: 22
Re: najboljša kokla
Pri nas je to bila pritlikava kokoška nekateri jim pravijo cincake drugi cviterske kokoške... znese okoli 15 jajc in obsedi

doberman- Član

- Število prispevkov: 130
Datum registracije: 04/12/2011
Starost: 16
živjo
Ja,.. najboljša kokla je pritlikava kokoš, pri nas ji pravimo tudi cvergla
lp
Ja,.. najboljša kokla je pritlikava kokoš, pri nas ji pravimo tudi cvergla
lp

dires- Član

- Število prispevkov: 91
Datum registracije: 01/04/2010
Starost: 17
Tukile imaš nekaj slik teh kokoši
http://svijet-ljubimaca.com/forum/viewtopic.php?t=18587
so res zlo pridne glede valjenja kar naprej valijo in so dobre mamice
Tukajle ti podajam tudi en oglas http://www.bolha.com/zivali-ptice/kokosi-barbike-cvirgli-oglas1278757805
drugače pa so res nešteto barvnih kombinacij največkrat pisanih s črno, rjavo, belo... barvo
Petelini so odlični pevci se le redkokdaj stepejo med sabo in so prelepih baru.
So zelodobro leteče kokoši tako da lahko preletijo velko razdaljo če jih kaj napade in so zelo pridne nesnice nesejo manjša bela do bež barve jajca.
http://svijet-ljubimaca.com/forum/viewtopic.php?t=18587
so res zlo pridne glede valjenja kar naprej valijo in so dobre mamice
Tukajle ti podajam tudi en oglas http://www.bolha.com/zivali-ptice/kokosi-barbike-cvirgli-oglas1278757805
drugače pa so res nešteto barvnih kombinacij največkrat pisanih s črno, rjavo, belo... barvo
Petelini so odlični pevci se le redkokdaj stepejo med sabo in so prelepih baru.
So zelodobro leteče kokoši tako da lahko preletijo velko razdaljo če jih kaj napade in so zelo pridne nesnice nesejo manjša bela do bež barve jajca.

doberman- Član

hja kako pa se cvergle oz cirilike
obnesejo pri valjenju navadnih kokšjih jajc. glede na to da so dokaj male. potem je verjetno treba dat manj jajc za valit? hvala za informacije. sicer sem za cirilike že vedel ampak zanima me še kakšna pasma ki je ''navadne'' velikosti.
moja tašča je imela eno ki je bila križana z navadno nesnico in še nevem čim, ki je bila odlična kokla. enkrat je celo z enim šusom ubila skobca ki je napadal piščančke. na žalost je od starosti poginila.
moja tašča je imela eno ki je bila križana z navadno nesnico in še nevem čim, ki je bila odlična kokla. enkrat je celo z enim šusom ubila skobca ki je napadal piščančke. na žalost je od starosti poginila.

Uroš K- Član

Pol je bla pa pridna, dober da je skobca dobla.
No jaz sem dal te kokoški enkrat valit tri pavja jajca je sicer izvalila enega pava potem a je zal poginil.
Tako da ene 5-6 navadnih jajc bi kamot bilo.
No jaz sem dal te kokoški enkrat valit tri pavja jajca je sicer izvalila enega pava potem a je zal poginil.
Tako da ene 5-6 navadnih jajc bi kamot bilo.

doberman- Član

jaz mam orpington in me naravnu valijo lajtas so imela dve piščančke in so ble dobre mame

pepi- Član

- Število prispevkov: 16
Datum registracije: 10/07/2011
Starost: 14
Najboljša koklja
Kokoš vrste Amroks je ena od boljših nesnic, saj na leto znese od 180 do 20 jajc.

Med vrhunskim nesnicami so tudi kokoši Leghorke. Na leto znesejo prav tako od 180 do 200 jajc, teža enega jajca pa je od 55 do 60 g.

Ali so te vrste kokoši tudi najboljše koklje, pa je seveda drugo vprašanje. Podatek o nesnosti pa je seveda zanimiv iz drugega zornega kota.

Med vrhunskim nesnicami so tudi kokoši Leghorke. Na leto znesejo prav tako od 180 do 200 jajc, teža enega jajca pa je od 55 do 60 g.

Ali so te vrste kokoši tudi najboljše koklje, pa je seveda drugo vprašanje. Podatek o nesnosti pa je seveda zanimiv iz drugega zornega kota.

Joško- V.I.P.

- Število prispevkov: 221
Datum registracije: 19/09/2010
Starost: 62
kakšne pa so kaj Aurokane? kdo pozna, ima?

Uroš K- Član

Vsaka pasma kokoši je dobra za valjenje jajc. Je pa res da so nekatere bolj vstrajne kot druge. Vse je odvisno od bivalnega prostora kokoši,če imajo dovolj prostora in gnezdo samo zase se v vsaki kokoši zbudi nagon valjenja.

fonza2212- Novi član

- Število prispevkov: 2
Datum registracije: 07/03/2012
Starost: 35
Stran 1 od 1