parjenje
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Kanarčki :: Razmnoževanje kanarčkov in vrste kanarčkov
Stran 2 od 2 • Share •
Stran 2 od 2 •
1, 2
Re: parjenje
Meni se zdi vaša ideja totalno neodgovorna. Ptice morajo biti pripravljene na parjene, ne morete jih prisiliti v to. V knjigi sem brala, da včasih rejci izjemoma samički podtaknejo samčka, katerega ona pravzaprav ne mara in se noče z njim parit (če ju res hočejo na vsak način spariti). Ko samička ugotovi, s katerim samcem se je sparila ga lahko preganja po kletki in napada toliko časa, da samec pogine, če ga rejec prej ne reši.
In kako veste, da sta parček? Vsi znaki, ki jih običajno navajajo kot dokaz, kakšnega spola je ptič, so lahko včasih zavajajoči.
In kako veste, da sta parček? Vsi znaki, ki jih običajno navajajo kot dokaz, kakšnega spola je ptič, so lahko včasih zavajajoči.

nika- Član

- Število prispevkov: 117
Datum registracije: 12/05/2009
Miško
Spoznal sem da res ni najbolj pametno. Danes so v gnezdu jajca.
Izkazalo se je da nisem vedel da sta se ptici sparili.
Ampak samec in samica sta bila!!!
Izkazalo se je da nisem vedel da sta se ptici sparili.
Ampak samec in samica sta bila!!!

Miško- "Zahteven" član

- Število prispevkov: 116
Datum registracije: 22/07/2010
Starost: 53
No, to je zelo smešna ideja, pa ne zato ker bi bila tako zelo neprimerna, ampak zato, ker ne bi delovala. Spolne organe seveda lahko združiš, ampak se ne bo nič zgodilo - samec ne bo ejakuliral seme in ne bo prišlo do oploditve.
Kako pa je sedaj? Imate jajčka?
Kako pa je sedaj? Imate jajčka?

Maja- Admin

- Število prispevkov: 818
Datum registracije: 02/05/2009
Starost: 21
Miško
Seveda so že 2 jajčki.
Jutri pričakujemo še vsaj 1.
Jutri pričakujemo še vsaj 1.

Miško- "Zahteven" član

Miško
Eno jajce se je razbilo samička ga je kar vrgla iz gnezda.
zdaj je samo eno jajce.
Upajmo da bo jutri še kaj.
zdaj je samo eno jajce.
Upajmo da bo jutri še kaj.

Miško- "Zahteven" član

Miško
Super še eno jajce zdaj sta 2 jutri bo verjetno še kaj.
Da ne boste mislili da je to ona samička ki je bila v 2 temi Namreč imam 2.
Da ne boste mislili da je to ona samička ki je bila v 2 temi Namreč imam 2.

Miško- "Zahteven" član

Miško
Ni več jajc

Miško- "Zahteven" član

Ti maš pa nesrečo.

wolkec- Član

- Število prispevkov: 63
Datum registracije: 15/07/2010
Starost: 17
Miško je napisal/a:Živjo!!!
Jaz dobro vem da sta samec in samica.
Slike spolnih organov samca in samice bi prosil.
Lp,
Miško a si res prepričavnv to trditev?

Miki-Kodeljevo- V.I.P.

- Število prispevkov: 485
Datum registracije: 10/05/2009
Starost: 47
Mene zanima, če mogoče kdo ve, ali je kakšna meja glede starosti kanarčka za parjenje. Moj bo namreč letos star štiri leta. Bi morda morala dobiti mlajšega za parjenje z eno leto staro samičko?

janja88- Novi član

- Število prispevkov: 6
Datum registracije: 02/08/2011
Starost: 24
Bolj kot starost je pomembna splošna kondicija ptice. Če je kanarček zdrav in vitalen bo redno pel ter bo živahno
skakal po kletki. K samici ga daj šele takrat, ko jo bo njegovo petje vnemirilo ter bo začela počepati in v kljunu
nositi materjal za gnezdo.
skakal po kletki. K samici ga daj šele takrat, ko jo bo njegovo petje vnemirilo ter bo začela počepati in v kljunu
nositi materjal za gnezdo.

Alojzij- V.I.P.

- Število prispevkov: 566
Datum registracije: 19/10/2010
Starost: 54
A tako. Letos nameravam prvič pariti kanarčke in si zelo želim, da mi uspe. Ker sem začetnica, me zanima veliko stvari in so mi odgovori s foruma v veliko pomoč. Ravnokar berem Prašnikarjevo knjigo o kanarčkih in se mi zdi super

janja88- Novi član

janja88 je napisal/a:A tako. Letos nameravam prvič pariti kanarčke in si zelo želim, da mi uspe. Ker sem začetnica, me zanima veliko stvari in so mi odgovori s foruma v veliko pomoč. Ravnokar berem Prašnikarjevo knjigo o kanarčkih in se mi zdi super![]()
Knjiga, ki je omenjaš je abecednik slovenskih ptičarjev. Začela si s pravo knjigo, le pred vsako težavo v praksi ne smeš obupati.
Kadarkoli boš v knjigi naletela na prezahtevno razlago se obrni na forum, kjer imamo nekaj velikih poznavalcev kanarčkov.
Z veseljem ti bomo pomagali pri razlagi pojmov iz knige ali morebitnih težavah pri sami vzreji kanarčkov.
http://www.pernati-prijatelji.com/t421-koliko-razlicnih-vrst-kanarckov-je#2321

Alojzij- V.I.P.

- Število prispevkov: 566
Datum registracije: 19/10/2010
Starost: 54
Pred kratkim sem dala samčka in samičko v skupno kletko na svetlo in toplo. Kazala sta naklonjenost drug do drugega. Postlala sta si gnezdo, jedla jajčno hrano. Samček ji je lepo dvoril in ji še vedno. Vendar opažam, da postaja že jezen. Samička se mu izmika in se brani njegove bližine. Pri tem pa se oglaša s piskajočimi glasovi. Zato jo samček lovi in kaže velik interes za parjenje. Z odprtimi kljunčki se zastrmita drug v drugega in mahata s perutmi. Nato čepita vsak v svojem kotu kletke. Velikokrat sem tudi opazila samičko sedeti v gnezdu.
Sedaj ne vem kaj bi storila, da bi bilo najbolj prav. Naj jih zopet ločim s pregrado v kletki, ker se mi zdi, da se ti prizori prepogosto ponavljajo
Sedaj ne vem kaj bi storila, da bi bilo najbolj prav. Naj jih zopet ločim s pregrado v kletki, ker se mi zdi, da se ti prizori prepogosto ponavljajo

janja88- Novi član

Sam sem spuščal samčka k samički ko je le ta začela nositi materijal v gnezdo.Nikoli ni bilo nobenih težav,saj je bila tako samička pripravljena na parjenje.V primeru pa ,ko so že bila jajčka in jo je samček kar naprej vznemirjal,sem kletko pregradil,tako da je samička lahko mirni valila.Ko pa je kazala znake,da bi se ponovno parila sem ju zopet združil

samoooo- Novi član

- Število prispevkov: 5
Datum registracije: 04/05/2009
Starost: 39
Stran 2 od 2 •
1, 2
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Kanarčki :: Razmnoževanje kanarčkov in vrste kanarčkov
Stran 2 od 2