Riževec
Stran 1 od 1 • Share •
Riževec
Sem ljubitelj Riževcev pa bi rad kje dobil samčka pa samičko kje se jih da kupiti?
Ali jih ima kdo?
Ali jih ima kdo?

GRAMIK- Novi član

- Število prispevkov: 6
Datum registracije: 28/03/2011
Starost: 31
Re: Riževec
GRAMIK je napisal/a:Sem ljubitelj Riževcev pa bi rad kje dobil samčka pa samičko kje se jih da kupiti?
Ali jih ima kdo?![]()
mam delujoč par riževcev pa mi glih valita če malce počakaš se lako zmeniva

koss- Član

- Število prispevkov: 96
Datum registracije: 09/05/2010
GRAMIK je napisal/a:Sem ljubitelj Riževcev pa bi rad kje dobil samčka pa samičko kje se jih da kupiti?
Ali jih ima kdo?![]()
Riževce se pogosto videva na razstavah v več barvnih mutacijah. Nikogar sicer ne poznam, ki bi se ukvarjal samo
z riževci. Ponavadi imajo kakšen par tisti, ki se ukvarjajo z zebricami, gould amadinami in ostalimi eksotičnimi pticami.
Vsekakor na kratek rok ti ne morem zagotoviti, da bi jih kmalu kje našel. Poskusi konaktirati člane iz kranjskega
društva: g. Rozman, g. Osterman ....Malo kasneje, ko bodo mladiči ne bi smelo biti problema.
http://liscek-kranj.com/

Alojzij- V.I.P.

- Število prispevkov: 672
Datum registracije: 19/10/2010
Starost: 54
koss je napisal/a:GRAMIK je napisal/a:Sem ljubitelj Riževcev pa bi rad kje dobil samčka pa samičko kje se jih da kupiti?
Ali jih ima kdo?![]()
mam delujoč par riževcev pa mi glih valita če malce počakaš se lako zmeniva
![]()
Ja super takoj Od kje pa ste? jaz sem okolica Ajdovščine

GRAMIK- Novi član

- Število prispevkov: 6
Datum registracije: 28/03/2011
Starost: 31
iz savinske doline čez kak mesec bo parček na voljo

koss- Član

- Število prispevkov: 96
Datum registracije: 09/05/2010
Mene tudi zanima, če je še na voljo kakšen par. Tudi jaz sem iz savinjske.

vkrsinar- Član

- Število prispevkov: 10
Datum registracije: 19/09/2010
Starost: 34
evo, se en interesent za nakup...jaz pa obala 

IgorR.- Član

- Število prispevkov: 51
Datum registracije: 30/12/2010
Starost: 32
Opažam, da vas kar nekaj članov intenzivno išče riževce, zato vam bom posredoval nekaj napotkov
in smernic.
Riževec (Padda oryzivora) je dokaj velik in krepak ptič z močnim rdečkastim kljunom. Ker je priljubljen
sobni ptič, se pojavlja več barvnih mutacijah.
Osnovna barva je siva, kljun, noge in kožni obroč okoli oči so rdeči. Spola se na prvi pogled ne ločita, razen
po običajnih razlikah med spoloma, kar pa razlikuje samo tisti , ki jih ima več in jih redno opazuje.
Izredno lepa mutacija je izabela, to je barva bele kave. So tudi beli, pastelno sivi, srebrno sivi, pastelno srebrnosivi.
Perje imajo izredno gladko in se jim lepo prilega telesu. Gnezdijo radi tako v kletkah, kakor v voljerah.
Gnezdo naj bo, zabojček z luknjo, malo večje, kakor ga uporabljamo za cebrice.
Prehransko niso zahtevni. Jedo vse, kar nudimo tudi ostalim eksotičnim pticam.
Kdor se želi z riževci ukvarjati, naj si nabavi kvalitetne primerke , ki ne bodo v sorodu.
To je najbolje storiti na raztavah, od priznanih vzrediteljev, kjer vidiš tudi oceno ptice, kar je velik garant, da si dobil genetsko standardizirano ptico.
http://www.google.si/search?q=padda+oryzivora&hl=sl&biw=1276&bih=823&rlz=1W1_____en&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=BwTUTcr8HMaOswbyuazkAg&ved=0CDIQsAQ
http://www.pernati-prijatelji.com/t124-rizevci
in smernic.
Riževec (Padda oryzivora) je dokaj velik in krepak ptič z močnim rdečkastim kljunom. Ker je priljubljen
sobni ptič, se pojavlja več barvnih mutacijah.
Osnovna barva je siva, kljun, noge in kožni obroč okoli oči so rdeči. Spola se na prvi pogled ne ločita, razen
po običajnih razlikah med spoloma, kar pa razlikuje samo tisti , ki jih ima več in jih redno opazuje.
Izredno lepa mutacija je izabela, to je barva bele kave. So tudi beli, pastelno sivi, srebrno sivi, pastelno srebrnosivi.
Perje imajo izredno gladko in se jim lepo prilega telesu. Gnezdijo radi tako v kletkah, kakor v voljerah.
Gnezdo naj bo, zabojček z luknjo, malo večje, kakor ga uporabljamo za cebrice.
Prehransko niso zahtevni. Jedo vse, kar nudimo tudi ostalim eksotičnim pticam.
Kdor se želi z riževci ukvarjati, naj si nabavi kvalitetne primerke , ki ne bodo v sorodu.
To je najbolje storiti na raztavah, od priznanih vzrediteljev, kjer vidiš tudi oceno ptice, kar je velik garant, da si dobil genetsko standardizirano ptico.
http://www.google.si/search?q=padda+oryzivora&hl=sl&biw=1276&bih=823&rlz=1W1_____en&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=BwTUTcr8HMaOswbyuazkAg&ved=0CDIQsAQ
http://www.pernati-prijatelji.com/t124-rizevci
Nazadnje urejal/a Alojzij Sre 18 Maj 2011, 19:45; skupaj popravljeno 1 krat

Alojzij- V.I.P.

- Število prispevkov: 672
Datum registracije: 19/10/2010
Starost: 54
Imam dva para zelo lepih mutacij BELE IN PHEO.Nekaj spletajo,pripravljajo gnezda vendar nisem prepričan če bo kaj uspeha,ker ju imam skupaj v večji kletki nekje 70x70x120.
Če bo kaj javim.
Če bo kaj javim.

Aleksander85- Član

- Število prispevkov: 50
Datum registracije: 10/03/2011
Starost: 26
Stran 1 od 1