Valjenje jajc v inkubatorju / valilniku
Stran 1 od 1 • Share •
Valjenje jajc v inkubatorju / valilniku
Nabavil sem valilnik, z ročnim obračanjem jajc. A mi lahko kdo svetuje, kako se pravzaprav vali oz. kakšni morajo biti parametri temperatura, vlaga. Skratka, prvič delam z valilnikom, zato je vsak nasvet dobrodošel. Hvala

kokinkina- Član

- Število prispevkov: 16
Datum registracije: 30/09/2011
Starost: 21
Valjenje jajc v inkubatorju - valilniku
Očitno še vsi niste odkrili teh podatkov v forumu, zato jih najdete v spodnji povezavi:
http://mitglied.multimania.de/valilnik/koklja/Kokosi-Tabela/body_kokosi-tabela.htm
http://mitglied.multimania.de/valilnik/koklja/Kokosi-Tabela/body_kokosi-tabela.htm

Joško- V.I.P.

- Število prispevkov: 221
Datum registracije: 19/09/2010
Starost: 62
Re: Valjenje jajc v inkubatorju / valilniku
Bi rad podatke za valitev pegatk pa ne najdem.
Koklja je vedela in uspešno izvalila. Od 12 jajc jih je izvalila devet. Eno pišče je imelo
okvarjeno nogo , eno pa se je zmočilo in podhladilo.
Koklja jih je naučila brskati za hrano in zdaj mi razmečejo dve tretjini hrane. Kakšen krmilnik naj jim dam in kje se kupi. Zdaj že letajo po dvorišču spat hodijo v kletko.

Koklja je vedela in uspešno izvalila. Od 12 jajc jih je izvalila devet. Eno pišče je imelo
okvarjeno nogo , eno pa se je zmočilo in podhladilo.
Koklja jih je naučila brskati za hrano in zdaj mi razmečejo dve tretjini hrane. Kakšen krmilnik naj jim dam in kje se kupi. Zdaj že letajo po dvorišču spat hodijo v kletko.

majdra- Novi član

- Število prispevkov: 4
Datum registracije: 04/01/2011
Starost: 60
Mene pa še zanima, glede na to da so se T spustile pod ledišče vsaj ponoči, ali se lahko jajca, ki jih imam namen valiti pušča na gnezdu, ali je boljše, da se jajca sproti pobira in se jih shrani nelje v toplejšem prosotru pri sobni T.??
hvala in lp
hvala in lp

kokinkina- Član

Jajca vsekakor sproti pobiraj in jih spravi v hladnejši del stanovanja. Ne razumem pa prav dobro,
zakaj boš valil piščance v tem letnem času
zakaj boš valil piščance v tem letnem času

Alojzij- V.I.P.

- Število prispevkov: 672
Datum registracije: 19/10/2010
Starost: 54
Piščance bom valil zdaj zato, da bodo potem konec pomladi že začele nesti jajca. Pa tudi prej nisem imel valilnih jajc, ker so to letošnje kokoši, ki so komaj začetek septembra začele nesti.

kokinkina- Član

Stran 1 od 1